Du är inte ”icke-binär”, du hatar bara kvinnor

Känner du dig förvirrad av begrepp som ”icke-binär”? Undrar du vad ”könsidentitet” är?

Det är för att det inte existerar. ”Könsidentitet” förklaras som ”det kön man känner sig som”. Om det ska förklaras närmare så beskrivs det med attribut som maskulinitet och femininitet. Detta förklaras som ”spektrum” för kön. ”Icke-binära” är då personer som känner sig varken som Barbie eller G.I. Joe. ”Könsidentitet” sägs vara frånkopplat det biologiska könet. Det är alltså det ”sociala könet” eller det som kallas genus. Genus är en social konstruktion. Genus är inte ett spektrum, utan en hierarki av man över kvinna.

Maskulinitet är det inlärda beteendet att bryta andra människors gränser. Genom våldtäkt skapas maskulinitet. Maskulinitet är fyllt med alla positiva attribut: självsäker, handlingskraftig, dominant, objektiv, bestämd, tuff, subjekt.

Femininitet är avsaknaden av maskulinitet, det invända. Femininitet fylls med negativa attribut: osäker, känslosam, underlägsen, obestämd, objekt. Det feminina finns för det maskulinas skull. Den feminina är omhändertagande, städar upp efter andra, saknar ett jag, finns till som ögongodis och knullhål.

Det finns inga ”cis”-kvinnor eftersom kvinnor inte är Barbie. På samma sätt finns det inga ”icke-binära” för det finns ingen som är binär. Begreppet ”cis” som ska symbolisera Barbie och G.I. Joe skapas för att ”icke-binära” ska ha en grå massa att kontrastera sig mot för att känna sig speciella. Människans ”könsidentitet” skapas inte av inre känslor, utan av vad samhället matar oss med och påtvingar oss.

Kvinnor som kallar sig ”icke-binära” gör det för att själva undanfly att vara gråa ”cis” och att bryta ut ur den påtvingade femininiteten. Vad händer då med systerskapet? Den åsidosätts för individens skull. Kvinnor ges inte valet att identifiera sig ur kvinnoförtryck. Det är ingen som frågar en flicka om hon känner sig feminin när hon påtvingas en BH eller FGM. Tvärtom har hon från födseln fått det inlärt att åtrå det. Om hon själv inte vill, så kan hon heller inte identifiera sig ur det genom att hävda att hon är ”icke-binär”.

”Icke-binär” innebär då att kvinnor inte är kvinnor om de kämpar mot kvinnoförtryck. ”Icke-binär” innebär att kvinna i sig är passivt, och vill man inte vara passiv så är man inte längre kvinna. ”Icke-binär” är att själv ta sig ur buren och lämna alla andra kvinnor kvar. ”Icke-binär” innebär att man besitter privilegiet att inte bli påtvingad femininitet, och samtidigt hävda att det är en individuell egenskap och inte resultatet av kampen som våra förmödrar fört i århundraden. ”Icke-binär” är att spotta på alla bruna och svarta kvinnor och flickor som inte har privilegiet att identifiera sig ur kvinnoförtryck. ”Icke-binär” är att vara så blind att man inte inser att det är kvinnokroppen som förtrycks, och den kommer fortsätta förtryckas oavsett hur man identifierar sig.

No Comments

    Leave a Reply

    18 − 7 =

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.