Fenomenet kvinnofientliga vänstersnubbar

som gnäller om att vänsterfeminister allierar sig med kristna höger”feminister” trots att de själva aldrig prioriterar kvinnor och kvinnofrågor.

Dessa vänstersnubbar är oftast okej med att kvinnor organiserar sig som mänskliga honor när det handlar om kvinnoförtryck i Indien. Men här i Sverige är kvinnor så privvade att de minsann inte behöver ett ord för att beskriva det som särskiljer dem från män för här är jämställdheten typ klar ju. Så fort samhället har nått ett visst mått av jämställdhet förväntas vi besinna oss, inte vara så själviska och lägga kvinnokampen på hyllan till förmån för transkampen. För allt vi någonsin kämpat oss till kan vara ok i begynnelsen, men när vi nästan börjar få lite av samma respekt som män har så blir resultatet av vår kamp stämplad som transfobisk. För kvinnokampen får aldrig löpa hela linan ut. Kampen för att kvinnor och män ska ses som likvärdiga människor som i grunden endast skiljer sig från varandra rent biologiskt och inte personlighetsmässigt är villkorad och får inte gå för långt.

Så länge vänstersnubbar fortsätter att prioritera transidentifierande mäns känslor över kvinnor så kommer vi att fortsätta alliera oss med högerkvinnor i frågor som rör oss och våra kroppar. Många av mina manliga vänner håller ish med mig men avslutar alltid med nåt slags ”jo men det måste finnas en mellanväg, en kompromiss”. Men det finns ingen kompromiss för den som solidariserar med kvinnor på allvar, det är antingen ”transfobi” eller sexism som gäller, det ligger i själva definitionen. Och om vänstersnubbar bara håller med delvis eller inte vill ta i frågan kommer vi att alliera oss med alla som sympatiserar i sakfrågan oavsett hur de står politiskt i övrigt. Vilka ska vi annars vända oss till?

1 Comment

  • Hattnålen 4 år ago Reply

    Vänstermän har alltid hatat kvinnor. Det är hela anledningen till att den autonoma kvinnorörelsen uppstod till att börja med.

Leave a Reply

nitton − 13 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.