Problemet är män

Anders lever under hot. Han tvingas gå runt med väst och ser sig alltid över axeln. Han vet inte vart han ska vända sig. Ingen MRA engagerar sig. Ingen MRA öppnar en mansjour. Ingen MRA skriker att män är mördare som inte kämpar för Anders rätt att slippa bli slagen av andra män, hans rätt att bjudas in till ett mansseparatistiskt rum där Anders får läka.

Anders kommer ut ur garderoben och kallar sig Madeleine. Madeleine går fortfarande runt med väst och lever under samma hot. Madeleine söker sig till kvinnojour. TERFs och andra kvinnor motsätter sig. MRA vaknar till liv och skäller ut TERFarna. Plötsligt engagerar sig MRA för Madeleine. Plötsligt har Madeleine exakt lika stor rätt som andra kvinnor att skyddas och det är kvinnors ansvar att tillgodose detta skydd. Kvinnorna som motsäger sig är exkluderande mördare, transfober som bara bryr sig om sig själva. Nevermind att ingen man brydde sig om Madeleine när han kallade sig Anders.

Tänk om MRA började betrakta alla män som potentiella transkvinnor och känna ansvar för dem. Tänk om all den energin som de lägger på att försöka tvinga på kvinnor ansvar istället lades på att skydda mänskliga hanar.

Det finns en anledning till att MRA inte engagerar sig för transmän. Ingen MRA någonsin lyfter frågan om pre-op transmän i herrarnas omklädningsrum. Ingen MRA någonsin skulle kalla herrar för transfober om de ifrågasatte en transmans fitta inne på herrarnas för då handlar det inte längre om transfobi utan på sin höjd kvinnohat vilket är ett feminist issue som feminister ska ta ansvar för. Ingen MRA kämpar för att transmän ska känna sig trygga på mansjourer och mans-anstalter.

MRA känner inte ansvar. Inte för kvinnor, inte för män och inte för transpersoner. MRA bryr sig endast och engagerar sig med full kraft mot kvinnor som de anser inte tar tillräckligt mycket ansvar.

(MRA utger sig ibland för att vara transaktivister vilket inte stämmer ty de bryr sig ju endast om transkvinnor för att skälla ut kvinnor som inte tar ansvar. ”TERFs” engagerar sig mer för transmän än MRA gör)

1 Comment

  • christina steen 4 år ago Reply

    Mycket intressant!

Leave a Reply

19 − fjorton =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.