Unisextoaletter

Jag undrar hur inkluderade dessa flickor känner sig. Vi visste att det skulle bli så här. Kvinnor och flickor världen över har förklarat vikten av könsseparerade toaletter. Men världen lyssnar inte på flickor och kvinnor. Mänskliga honor är en för stor grupp att ta i beaktande så vi avfärdar dem som cis och ger tolkningsföreträdet till en tacksammare grupp, en riktig minoritet. Shamingen som menstruerande flickor får utstå är trots allt norm, en del av att växa upp som kvinna. Och kvinnor förväntas hantera det men inte på sina villkor. Och shamingen som normbrytande pojkar får utstå förväntas de också hantera genom att göra avkall på sin integritet och låta sig bli shamade för sin mens.

Det är såhär det går när man betraktar kön och patriarkatet som en bukett identiteter snarare än ett hierarkiskt system. Det här är vad vi utsätter våra flickor för när vi sätter likhetstecken mellan normbrytande och förtryckt.


https://www.dailymail.co.uk/news/article-6714753/Unisex-toilets-schools-leaving-girl-pupils-afraid-use-loo.html?fbclid=IwAR1VNHqWND2hM_B8x5DN4SFI2cQn1lbXf9FAIJzW8lyen9CGBTveQGk-lPU

No Comments

    Leave a Reply

    sjutton − 2 =

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.