Om Kvinnopakten

Vi erbjuder ett kvinnoperspektiv på ämnen som berör kvinnor. Våra skribenter är kvinnor i olika delar av landet. Vi representerar olika åldrar, funktionsvariationer, yrken, sexuella läggningar, familjekonstellationer, hudfärger och kulturer. Vi är en brokig skara kvinnor som alla delar en erfarenhet: vi är kvinnor som lever i ett patriarkat. Tillsammans bildar vi Kvinnopakten.

Vårt mål är att skapa medvetenhet hos flickor och kvinnor om vad kvinnoförtryck innebär, och hur vi kan mobilisera mot patriarkatet. Vi delar en socialistisk värdegrund, vidareutvecklat till radikalfeminism. Vi anser kvinnoförtryck vara baserat på materiella förhållanden – ekonomin och våra kroppar.

Välkommen till Kvinnopakten.

Comments (6)

 • Maria 4 år ago Reply

  Äntligen! Tack för att ni vågar. Kan man donera pengar till er verksamhet?

  Malin 4 år ago Reply

  I dagsläget driver vi ingen verksamhet på det sättet men det är en spännande tanke. Kanske framöver när vi börjar bli varma i kläderna. Det hade varit underbart att bistå kvinnor på fler sätt än med diskussionsyta och möjlighet att publicera sina debatterande texter och tankar.

 • Maria 4 år ago Reply

  Hej! Ni borde ha ett twitterkonto också så att era briljanta artiklar sprids. Många vågar inte följa er och dela via Facebook eftersom man riskerar att bli av med jobbet om man tycker att det inte är en känsla att vara kvinna eller man. På twitter finns fler möjligheter till anonyma följare. Ni är modiga!

  Malin 4 år ago Reply

  Sagt och gjort, nu finns vi på Twitter också under @kvinnopakten. Inga inlägg än, men snart! Tack för förslaget.

 • Maria 4 år ago Reply

  https://sverigesradio.se/sida/avsnitt/1272991?programid=3052

  Nu har p3 gjort ytterligare en oreflekterad dokumentär. De ignorerar helt kvinnohatet i berättelsen.

  Malin 4 år ago Reply

  Ska lyssna, tack för tips! Märkligt att de tycks rapportera främst om killar som är i prostitution fastän vi vet att en majoritet är flickor och kvinnor. Även ”Fråga vad du vill i P3” har ju haft med en gäst som varit i prostitution, en kille förstås: https://sverigesradio.se/avsnitt/967481

Leave a Reply

fyra + åtta =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.