”Destigmatisering” och prostitution

Språket som används för att städa upp prostitution och ”destigmatisera” som det så fint heter, är ett viktigt verktyg i hallickarnas arsenal för att få flickor och kvinnor att acceptera att vad de tvingas av nöd eller våld att göra är bara ett ”normalt arbete”. Om man på en normal arbetsplats ombeds ge en avsugning till sin chef är det sexuell trakasseri, men om ”sexarbete är arbete” så kan vi säga att sexuell trakasseri inte heller existerar på arbetet, det är snarare en erbjudan om befordran!

I prostitution är man noga med att inte använda ordet prostitution. Istället kallas det för ”arbete”, ”sexarbete”, torskar för ”kunder”, våldtäkt för ”tjänst”. Man är inte slav, man är ”anställd”. Du kommer vänja dig. Alla andra gör det? Det kommer sluta göra ont så småningom. När man har tillräckligt med ärrvävnad.

Att ”destimagtisera” prostitution är inte en ny taktik, det har används i århundraden. Det tjänar inte syftet att skapa respekt för kvinnor, utan för torskar och hallickar. Stigmat i prostitution kommer inte från hur omvärlden pratar om prostituerade kvinnor, den kommer från männen. Våltäkt är svårt att göra mot en människa. Precis som slaveri är svårt att göra mot fullständiga människor. För att kunna göra så mot andra människor krävs avhumanisering, objektifiering, stigmatisering. Stigma och prostitution är ett och samma. Du som vill ”avstigmatisera” prostitution bidrar också till att flickor och kvinnor i trafficking blir psykiskt misshandlade till att acceptera orättvisan som ett ”arbete”.

Som feminister kallar vi det prostitution, inte sexarbete. ”Sexarbetare” inrymmer alla som jobbar i industrin, inklusive hallickar och snubben som en gång tog betalt för att filma porr. Ordet ”sexarbete” är en eufemism likt glädjeflickor, trösteflickor, och allt annat män hittar på för att få deras agerande att låta mindre än våldtäkt.

Prostitution är en industri, inte en identitet. Framställningen av prostitution som en identitet har möjliggjort uppfattningen att det måste skyddas, istället för att skydda flickorna och kvinnorna som inte har något val. Det är aldrig kvinnor och flickor som tjänar på sexindustrin, det är alltid män som vinner finansiellt, sexuellt, socialt, och makt. Om det var en så bra och stärkande industri hade pojkar uppfostrats till att bli prostituerade från barnsben.

No Comments

    Leave a Reply

    5 × 3 =

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.