Män i kvinnodominerade yrken är inte feminism

Fan heller att det ska vara fler män i kvinnodominerade jobb för att det ska bli ”lika lön”. Varför ska det krävas män i ett jobb för att det ska värdesättas?

Män har bestämt att produktivt arbete -arbete där man skapar produkter- ska värdesättas medans reproduktivt arbete -arbete som behövs för att samhället inte ska sönderfalla- inte ska ha något värde. Kvinnor utför mest reproduktivt arbete, både i hemmet, obetalt och betalt på jobbet. Men utan reproduktivt arbete kan inte själva samhället reproduceras.

Det är bara så många av en produkt man behöver, men behovet av vård är konstant. Mäns onani inatt skapa nya teknikprylar som att det ska komma ny iPad till marknaden varje år, det värdesätts högre än något annat i samhället. Alla arbeten som kvinnor utför, även vad gäller vår mat (kvinnor utgör större delen lantbrukare i världen), städning, barnafödsel, sy våra kläder, knega med människor, värdesätts som skit.

Bara det faktum att telefonförsäljning är ett riktigt jobb medans staten får pröjsa för hemtjänst och dessutom sätter tidsgräns på hur länge kvinnan får spendera med den gamle hon ger vård till visar på vilket kvinnohatiskt manligt påhitt det hela är. Kvinnor vet vad som är viktigt för samhället och ändå får vi varken bestämma det eller ens utföra det. Vi får istället bli ”volontärer”. Samhällets nödvändiga organ såsom kvinnojourer går på ren nåd från män – män måste tillåta de att existera, män måste ge de ”bidrag” trots att samhället faller isär utan dem.

No Comments

    Leave a Reply

    nitton − sexton =

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.