Våldtäkt

”Uppklarningsstatistiken på sexualbrott är i paritet med den för andra personbrott.
Systemet är alltså inte riggat för att skydda män som begår sexualbrott mot kvinnor.”

Jo, det är riggat för att tillvarata mäns intressen över kvinnors. Bland annat går våldtäktsmän fria trots att det är bevisat att kvinnan sagt nej eftersom synen på våldtäkt är att det är något som sker i mäns medvetande och inte som ett faktiskt skeende. Det beror på att man utgått ifrån män och deras syn på sex och kvinnor. Att vi betraktat sex som något positivt och nice tills motsatsen bevisats snarare än en handling som inte i sig är positiv eller negativ. Vårt rättssystem har valt att sätta sexualsadistiska begär framför kvinnors rättssäkerhet.

Vi har ett rättssystem som säger att det går att samtycka till ringa misshandel. Men när Pelle gråtande polisanmäler Svante efter att Svante utdelat en örfil och spottat Pelle i ansiktet vid busshållplatsen kommer rättssystemet inte att betrakta det som trovärdigt om Svante hävdar samtycke. Vårt rättssystem anser däremot att det är fullkomligt trovärdigt när Svante hävdar samtycke när Lisa anmäler honom efter att han örfilat och spottat henne i ansiktet under samlag.

Rättssystemet har valt att bortse ifrån att sex är ett vapen i det strukturella förtrycket mot kvinnor och istället tillvarata kinksters och sexualsadisters intressen, dvs att sex är väsensskilt från all annan mänsklig aktivitet och alla gängse premisser slutar gälla så fort det handlar om att kuken ska ha sitt. Det finns massvis av våldtäktsfall där det är ställt utom rimligt tvivel att kvinnan protesterat, ändå döms ingen eftersom det anses rimligt att Svante förstod att nej betydde nej. Men jag kan inte hitta ett enda fall där någon friats för samma slags misshandel som skett ute på stan med motiveringen samtycke.

Samtyckeslagen är skit. Den bygger på att det ska gå att samtycka till ringa misshandel vilket drabbar alla kvinnor som utsätts för det mot sin vilja och de som går med på det för att de inte vet sitt eget värde. Det göder synen på sex som något i sig positivt laddat och det göder synen på sex som något fristående allt annat mänskligt samspel.

Vi måste se till att ringa misshandel som sker i sänghalmen bedöms precis som om den skett vid busshållplatsen. Det ska inte tala till anmälarens nackdel att hon är en kvinna som blivit misshandlad av en man utan tvärtom.

Det här är anledningen till att vi ska sluta hävda att våldtäkt inte är sex. Sex är inte per definition vackert, fint eller samtyckligt.

No Comments

    Leave a Reply

    två × 3 =

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.